Pengikut Setia

||
Click the Picture for more details

Wednesday, July 11, 2012

Pasang Emoticon Pada Blog

Assalam kepada semua,



Korang rasa best tak kalau letak smiley2 ke kat blog korang?
Tercari2 jugak tadi. Tah la, pada aku meriah jugak ada emoticons2 comel macam ni, hehe. Jum kalau nak try boleh la cuba. senang je.





Nak tau lebih lanjut?Tekan read more tu. :P


1. Sign in ke blog anda dan pergi ke Layout > Edit HTML
2. Masukkan kod ini di dalam <head>. Tempat terbaik untuk letak kod ni sebaik-baiknya sebelum </head> tag.

Tips: anda boleh jugak letak pada widget html/javascript

<script src="http://mltan100.googlepages.com/emoticons.js" type="text/javascript"/>





Yahoo emoticons yang boleh digunakan
: ): P
: D:-D: ) )
= ) )=)= D >
Selain itu, emoticons msn pun ada :D
/ wahaha/ hihi
/ omg/ no
/ dignose/ sweat
/ shock/ floor
/ hmm/ XD
/ blur/ blush
/ nobigdeal/ please
/ bye




Mudah je kan, so setiap kali korang buat icon smiley ke, automatic script tadi convert kepada emoticons2 yang ada ni.. /wahaha

Article dipetik daripada
-http://mltan100.blogspot.com/2008/02/use-emoticon-on-blogger-blog.html

Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye.. /bye ( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D


16 comments:

EmyAyaNurisya said... [Reply to comment]

comel jea . :)

paripariputih said... [Reply to comment]

Zamani suke tapi maleh nak mencarik :P p/s: akak list kan blog ko kat blog list akak tau... jan mare... ^^

ஜ miss klanika ஜ said... [Reply to comment]

ouh tuto . jd begitulah kalo nk letak emoticon di blog yep

Zamani said... [Reply to comment]

emy: kan3? hhehe :D

kakPPP:hehe,ni ada try la kalau mau,tak pakse :p hehe.. eh,taklah. tak mara. suka ada,hehe /wahaha

Klanika: a'ah,begitulah. arituh cari2 tak jumpa. igt takde,tadi pagi duk cari2 lagi. ada pulak. pelik. haha..

Aida Omar said... [Reply to comment]

betul2 memang nampak cute kan? kira mata tu tak la asyik tertumpu pada hurup je.. tuto bagus nie.. :)

EmyAyaNurisya said... [Reply to comment]

man : a,ah , a,ah ,a,ah cute sangat :D

siti naqiah said... [Reply to comment]

wahh cm best je ade emoticon kt situ, hehe

Boni JLL3 said... [Reply to comment]

nampak macam best je tu..hehehe

caliph shuriken said... [Reply to comment]

last year seronok wt emoticon, skrg fokus taip2 jaa, huh...

Zamani said... [Reply to comment]

aida: a'ah,betul jgk. tak la pening sgt banyak perkataan je. hehe..

emy:cute la tu? hehe:p

siti:hehe,cuba la kalu nak :D

Zamani said... [Reply to comment]

Boni: best jgk la. automatik dia tuka daripada word jd emoticon,hehe..

caliph: hehe,takpe. asalkan post nampak menarik utk dibaca.. :D

EmyAyaNurisya said... [Reply to comment]

man : cute :P sangat hehe

paripariputih said... [Reply to comment]

tumpang lalu zamani he he he

Jom kenal ngan mamat Jerman ni =) http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/verdasco-nadzri.html

Zamani said... [Reply to comment]

mamat jerman? okeh sy dtg,hehe..

nasir hamzah said... [Reply to comment]

urm nak buat ke tak ek? nak ke tak ek? adoii..tgah kompius lak... ehehe.

Zamani said... [Reply to comment]

hehe,sy cdgkan buat je. tak susah pun :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Copyright© All Rights Reserved
Blogger template oleh pemalas


Home || Tutorial || T&S || Privacy Policy