Pengikut Setia

||
Click the Picture for more details

Monday, July 9, 2012

2 Hari 2 Malam

Assalam kepada semua,

Hehe, pagi2 ni dah mula dah gatal tangan ni, sebuk dah nak buat entri baru pulak ni. haha. Okeh mengikut tajuk 2 hari 2 malam ni, merujuk kepada tempoh sepanjang aku di puchong di rumah abang dan kakak aku kat sana. Daripada jumaat malam sabtu hingga la pukul 11 ahad malam isnin. haha,detail kan. eh, betul la 2 hari 2 malam kan? ek, tah la betul tak. takpelah, sama2 belajar. hehe..

So kat sana best la dapat la jumpa 4 orang budak kecik yang melompat2. haha. Rindu kat budak2 kecik ni lalu lah mereka dicubit pipi dan hidung mereka sehingga merah2. hahaha.. :P
Rumah kakak saya ada 3 orang budak kecik, kat rumah abang saya ada satu orang budak kecik.

Eh,takde idea da nak tulis apa, jum tengok gambar2 budak kecik eh. hehe


Hehe,budak 2 orang ni tengah sedap
sangat tido ni.

wah,si budak comel ni pulak
tengah belajar berjalan,hehe.
Budak kecik ni rambut dia
lurus dah tegak camtu,hehe.

Yang sorang lagi baby lagi, tapi gambar dia takde pulak dalam fon. rasa macam ada ambil. tapi ngape takde eh?

Masa malam nak pergi tu, ngantuknya lah, aish, takleh tahan, pepaleh! rasa nak tido je,hahaha..
 mata aku ni dah macam tak boleh celik. memang mamai la aku bawak kereta, kejap2 terlelap. adeh,memang bahaya. huhu. tapi nak buat macam mana, yang lain semua tidur, aku sorang je la yang boleh drive. Sampai rumah kakak aku pukul 1 pagi sabtu.

ha,tertidur dah dia, eh, not me.. hehe..


Nak balik pahang semalam pun sama jugak, ngantuk. tu la suka sangat nak drive malam2, dah ngantuk. Nak buat camne lagi eh tak bagi ngantuk? Minum kopi sudah, makan snek sudah, ngantuk juga. ish3.. hmm..
Tapi Alhamdulillah sampai jugak la rumah dengan selamat jam 1.30 pagi isnin, hehe..


Peringatan untuk diri sendiri dan semua pemandu-pemandu sekalian, berhati-hati lah ye, kalau ngantuk berhenti sekejap, mengeliat dulu macam ni ke,haha.. then sambung la drive semula. :p

haish,ngantuknya. haha..
Dan ingatlah orang yang tersayang, hehe. ( apa gelak2? ingat main2 ke? ) ops.. 

ingat tu semua driver sekalian



Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye.. ( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D

11 comments:

PariPariPutih said... [Reply to comment]

Weh ko dah kebal ke hape?? Drive waktu2 mengantuk... nape tak tidur seround dua seblm driving bahaya tu weh...

p/s: aku baru jer menguruskan penghantaran hadiah ko tu kan... org pos laju tu cakap dlm 2-3 hari sampai le... jan lupa inform aku ek klw dah sampai :P

EmyAyaNurisya said... [Reply to comment]

alhamdulillah selamat sampai yea :) alolo comel nya , anak2 aok tuh :P , nanti nak tgk gambar tau hee .
& sorry semalam , tertidur pulak , cian dia drive sorang2 , apa apa pun lain kali mesti tidur cukup yea , bahaya tau . syg aok <3 hihihi .

Zamani said... [Reply to comment]

huhu,tak kebal mana la. nak buat macam mana mengantuk tiba2 dtg menyerang,huhu.. dah tido da,tp tu la. hee..
oh yeke,hehe.. thanks ye.. ok,dun worry,nnt sy gtau k..

Zamani said... [Reply to comment]

hehe,iye la bdk kecik ye.. bila pula tu anak koi,tu anak sedara2 koi,hehehe.. takpe2,nak wat cmne ada bdk kecik tu ngantuk tido dlu. hoho..
hehe,iye.. :D

EmyAyaNurisya said... [Reply to comment]

zamani : hehe , ala anak jugak la kan :) heheh . alolo sorry yea dear , lain kali tahan mata <:O ni eyh hihi <3

keyboardkecik said... [Reply to comment]

lompat si katak lompat

Tinta Lana said... [Reply to comment]

Salam.

uittt2 zamani..nyawa tu sekali je Allah bagi..tolong jaga dgn baik2 ya.. hehe. Aku rasa, tak salah kalau mintak kerjasama ahli keluarga, jgn tertido dalam keta...masing2 alert dgn keadaan sekeliling..sian pemandu..huhuh

Zamani said... [Reply to comment]

Lana: salam,thanks ye lana atas nasihat yg diberikan :) tu la,tgh2 drive tu,tgk2 semua tidur. nak kejut tak sampai hati esoknya ayah kije. huhu.. Alhamdulillah la keta tak banyak mlm tu,dan selamat sampai rumah :)

~ Aa|Naa Nad|raH ~ said... [Reply to comment]

Ada gambar anak koi! Nanti dtg lg ye Aee Lang! hihihihi....

Zamani said... [Reply to comment]

hehe,tgk la angah bdk2 tu tido. haha.. :p dtg lagi,klo ada org bagi buleh la.. :D

~ Aa|Naa Nad|raH ~ said... [Reply to comment]

InsyaAllah... hihihi =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Copyright© All Rights Reserved
Blogger template oleh pemalas


Home || Tutorial || T&S || Privacy Policy