Pengikut Setia

||
Click the Picture for more details

Saturday, December 15, 2012

Final datang lagi!


Assalam kepada semua,

Hey semua! Terima kasih la kepada yang masih sudi jenguk2 blog kawe ni. dah lama sangat da tak diupdate blog ni ye. tak gitu?
Post kali ni adalah berkenaan dengan masa depan ku,cewah. ahaha. Eh betul la, untuk masa depan ni. :D

Ok,hmm. Final exam aku start 7/1/2013 dan tamat pada 16/1/2013.
Ok,study blum start lagi ni, plannya minggu depan la nak study. Antara subjek2 yang di ambil semester ini adalah seperti berikut.

Subject || Target
1)Differential Equation || 3.33
2)Advance Calculus and Geometrical || 3.0
3)Priciple of programming || 4
4)Circuit Analysis II || 3.33

Nak cite,semua subjek kat atas ni boleh dikatakan susah jugak untuk aku, maklumlah aku ni cuma graduan dari politeknik. Tapi siapa cakap graduan politeknik tak boleh berjaya kan. Boleh,tapi kena usaha lebih la. cuma aku ni je tak nak usaha lebih. itulah kelemahan diri yang perlu diperbaiki. huhu. :P

Ok,sem ni nak cuba target poiter yang tinggi. Kalau melalui pemerhatian sendiri la,agaknya boleh dapat poiter sem ni dalam 3.3+ je,tapi tak tahu la kan,anggaran je. mungkin kurang,dan insyaAllah mungkin lebih. tapi nak target sem ni nak dapat 3.6+.

Mungkinkah ia akan terjadi? Huhu.
Oklah,penat da menaip. Kepada kawan2 semua, terima kasih sekali lagi diucap sbb sudi singgah dan membaca blog ni ye,tahu da blog ni agak membosankan, haha.
Ok,mintak jasa baik kawan2 juga untuk doakan yang terbaik untuk aku exam akan datang ni ye. InsyaAllah,doa kalian akan membantu aku mudah menjawab,dan jasa baik kawan2 hanya Allah yang mampu membalasnya. :)

Ok lah,cukup sampai di sini sahaja,bye..

Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye..
( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D


Monday, October 15, 2012

Eh, Alahai Kesiannya Belog ni

Assalam kepada semua,

Sudah telah lama sungguh tidak ku mengupdate belog ku ini. Yang kini ku percaya telah terlalu bersawang dah. Hahaha..

Eh, banyak sangat ni sawang ni, maleh pulok koi nak mencuci nya. Takpekan biar gini je sawang2 ni. :D
Adeh, ape nak cite ek. Hmm. Ok lah, ceritanya sekarang ni koi dah start sambung belajar semula, dah seminggu dah kat sini. Untuk pengetahuan umum, koi kini menyambung pelajaran di Universiti Tenaga Nasional (UNITEN) kampus Bangi.
Ok, ha tu dia, UNITEN nya, koi ni baru la seminggu je kat sini. Kengkawan (kawan2) pun tak boleh nak buat lagi (takde kawan lagi) hahaha. :P Isnin lepas aku pun mendaftar la subjek, lepas daftar subjek tu tengok kos pengajian untuk semester tu memang besar la mata kan, nak terkeluar pun ada. haha. Nak tahu ke? Ok la, murah je, RM6,460.80! Hoho:D memang banyak la duit nak keluar kan nak bayar yuran pengajian je. Huhu.

Ok, 4 tahun untuk hidup berjimat, nasi telur goreng ngan kicap sekali sehari je. Cukup la tu kot. Haha. Adeh, merepek lah, takkan lah sampai macam tu kan. :P Bila tengok2 balik yuran dia memang gatal kepala jugak la, mahal! Huhu. Tapi takpe la, yuran tu tolak tepi dulu la. Koi nak belajo. Kalo boleh koi tak nak stop sampai diploma/degree je, kalau boleh koi nak la sampai master ke PhD ke atas lagi pun takpe kalo ade la kan. Yang penting aku ada masa lagi, aku nak belajar dulu. Hehe. InsyaAllah..

Penat la taip, dah lama sangat tak menaip. Cukup la sampai kat sini je kot. Kawan2 sekelian good luck untuk yang PMR ke SPM ke, semoga berjaya la dengan exam korang eh. Buat lah elok2, doa. InsyaAllah boleh. Aku pulak, yuran pengajian mahal, nasihat untuk diri sendiri, belaja molek (elok2) tak ke sia2 bayar mahal2 kalau tak pegang ijazah nanti. Huhu. InsyaAllah, koi akan buat yang terbaik, harapan mak ayah tidak akan dihancurkan. :D

Okeh,
Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye.. :D

Friday, September 21, 2012

Kosong

Assalam kepada semua,

Hey, lamanya lah dah tak update blog ni. Dah macam lagu kosong je, sebab takde apa da dalam blog ni untuk diupdate. Haha. Entahlah, busy sangat kot, takpun sebab ketiadaan internet untuk merajinkan diri mengupdate blog. huhu.. Tapi harini terajin pulak nak berkata-kata kat blog ni. tapi malas jugak nak taip panjang2. penat jari. hahahaha..

Okeh, kepada yang rajin melawat blog ni (kalau ada la). thanks la ye. Just nak taip2 sikit,menunjukkan orangnya masih wujud lagi,Alhamdulillah, panjang lagi umur. Huhu. Ok lah, tu je nak cakap. Jumpa lagi lain kali.....

Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye.. ( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D

Saturday, August 18, 2012

Salam AidilFitri

Assalam kepada semua,

Pejam celik pejam celik Pejam celik pejam celik Pejam celik pejam celik Pejam celik pejam celik ( sampai bila da nak Pejam celik pejam celik weh ) dah masuk bulan syawal dah kita. Means? Kita sebagai umat Islam pun meraikanlah hari raya Aidilfitri.

Tak nak bebel lama2, penat kononnya, haha. Oklah, koi nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFIRTRI, MAAF ZAHIR DAH BATIN lah kepada semua yang mengenali ku terutama ahli keluarga, mak ayah, saudara, sepupu sekalian lah. :D
Si gedik ngade yang tengah buat ketupat tu, kawan2 kat politeknik, irfan, saufi, amin, zuhair, hafizul, tacip, tot, edy, emir, taufik, dan ramai lagi la. Maafkan salah silap, termaki terhamun dan apa jua bentuk kekasaran. Maaf ye.. :)

Cik farah, kakPPP, kakLana, dan kawan2 blogger sekalian, terima kasih banyak2 sudi singgah kat blog koi ni ye,Selamat hari raya semua.
Antara yang tak disebut tu harap tak kecik hati ye, koi tak lupa korang semua, cuma tak tersebut je, tidak penuh entry ni dengan nama2. hehe..

Hehe,ok lah. Esok pagi lepas solat raya koi sekeluarga akan pulang ke kampung di Kuantan, doakanlah semoga perjalanan koi pergi dan balik selamat ye.. :D Korang yang pulang ke kampung esok pagi pun sama ye, hati2 di jalan raya.


Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye.. ( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D

Eh,lama dah kan..

Assalam kepada semua,

Hey, lama dah tak update blog. kesian blog ni, dan bersawang kejap. haha :P
Almaklumlah terbusy seketika mencari pekerjaan di tempat orang. Tidak punya internet nak mengupdatekan blog. Huhuhu..

Thanks la kepada sesiapa yang sudi melawat blog ni sepanjang ketiadaan ku. Sedar tak sedar dah tak lama je lagi kita nak menyambut Aidil Fitri kan, Ops, nanti la ye sambung. Kita main wish2 raya nanti. Hahaha :P

Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye.. ( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D

Thursday, August 2, 2012

Masalah ni

Assalam kepada semua,

Ek, Ok. Em, masalah besar ni. Apakah? Jap. Erm.. Kenapa ek?
Adeh, sejak akhir2 ni nampaknya profile blogger koi dilanda masalah kekeliruan yang nyata apabila ia ternyata mempamerkan gambar dan nama seperti mana profile lama, Okeh! mesti pening kan? Saje je nak bagi pembaca sekalian pening. Haha :p

Hurm, seperti yang korang sedia maklum (kalau) gambar profile blogger koi sepatutnya gambar seekor ikan laga yang segak hensem bergaya, tapi sejak akhir2 ni, tah kenapa dah tukar secara sendirinya/dengan mengikut sesuka hati sendirinya dia tukar nama dan gambar kepada profile lama.

Okeh fine, memang koi jarang online semenjak dua menjak ni, tak tahu la pulak kalau ia terjadi hanya kepada diri ini mahupun pengguna2 blogger sekalian juga ( anyone? ) Setelah gambar didelete mahupun di upload baru ia tetap tidak mahu menukar? kenapakah?

FIY, koi = saya / aku

Okeh, thats all
Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye..
( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D

Friday, July 27, 2012

Its been a long time..

Assalam kepada semua,

Hye semua, thanks la sudi2 lawat blog saya ni ye :D Rasanya macam dah lama tak update blog,memang lama la kot, almost a week. hehe :P

Ok la, pagi2 ni nak beritahu perkembangan anak2 ikan laga saya dalam akuarium tu. Ok, last time check, memang banyak la yang mati, tah la kenapa, dan yang tinggal hanya <10 ekor kot. Memang menyedihkan, banyak sangat, ada la 2-3 ratus kot. banyak. Ish3. :(

Secondly, as you can see, google adsense saya dah kena ban. Pun tah apa punca google ban. Hilang dah peluang pendapatan paling besar setakat ni, hehe. Tapi takpe la,nak buat macam mana, tak ada rezeki. InsyaAllah, ada lagi yang lebih baik selain adsense kot. Adeh.. Ada tak idea yang best?

Thirdly, Thanks to kakPPP, sebab 3 hari lepas kakPPP ada kirim kad greeting kat saya. Hehe,thank you very much ye.. :D Tak pernah koi dapat mende2 macam ni, hahaha. Sungguh menyedihkan. haha :P

Ok thats all,
Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye..
( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D

Thursday, July 19, 2012

Salam Ramadhan

Assalam kepada semua,



imej dari
http://belasahjak.blogspot.com/
malas nak upload,haha..
Di kesempatan ini ingin saya mengucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam sekalian tak kira la dimana anda berada. Terutama kepada ahli keluarga, rakan-rakan yang mengenali saya,rakan-rakan di Politeknik Merlimau melaka iaitu irfan,soufi,amin,zuhair,hafizul,tasyrif,edy,man, dan ramai lagi (maaf la nama yang tak disebut tu ya) :D

Tak lupa juga kepada kawan-kawan blogger sekalian, terutama KakPPP, Emy, Lana, Farah, Cik Farz, dan ramai lagi la, thanks bagi support kat blog saya yang baru ni. hehe..

To my gediks aok jangan nak ngade sangat kalau koi jarang mesej aok ye. hehe :p

Wah dah macam ucapan nak raya dah, kui3.. Tapi apa pun, semoga ramadhan kali ni lebih baik dari yang sebelumnya, InsyaAllah.. :)


Maafkan saya sekiranya ada salah dan silap ye.. :)

Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye.. ( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D

The Babies 2nd Day

Assalam kepada semua,

Hari ni aku nak tunjukkan satu video berkenaan ikan yang bergelar bapa pada entry lepas. Hehe..
Jum saksikan seekor bapa ikan yang prihatin membantu anak-anaknya yang tak pandai berenang itu dengan mengutip anak-anaknya di dasar akuarium untuk dilepaskan ke kumpulan buih-buih yang telah dibuatnya (buih-buih tu sarang dia). Setiap kali anaknya terlepas dari buih, dia akan datang mengutip anaknya dan dibawa semula ke buih agar anaknya tidak lemas. Prihatin kan? Ikan pun prihatin terhadap anak-anaknya, kita? Sama-sama lah renung-renungkan.. :)

video


Ek, maaf la video kurang jelas. Rakaman menggunakan kamera handphone Nokia C7, memang kurang cantik. Nak buat macam mana, ni je la media rakaman yang aku ada. Huhu..

Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye.. ( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D

Wednesday, July 18, 2012

Ikan Yang Bergelar Bapa

Assalam kepada semua,

Hehe, Hari ni dengan secara rasminya :P ikan laga ( betta fish ) aku telah bergelar bapa. Pada jam berapa entah la, agaknya waktu aku tidur malam tadi kot anak-anak dia menetas. So, pagi-pagi tadi aku bangun tengok-tengok dah ada anak ikan yang menceretek (apa tah maksudnya, lupa) banyaknya. Hehe..

Inilah saat-saat yang aku tunggu selama ini, untuk memelihara anak ikan laga. Huhu, sebelum ni banyak kali dah cuba, tapi semua mati. Agaknya gara-gara tak ada makanan yang sesuai untuk anak-anak dia ni kot. Maklumlah kurang buat research masa tu. Sekarang ni, aku dah sediakan terlalu banyak makanan yang sesuai untuk anak-anak ikan laga ni, makanan ayang aku maksudkan itu ialah 'live food' iaitu 'microworms'. Hehe..

Jum tengok gambar anak-anak ikan ni.


Monday, July 16, 2012

Aku Gemuk!?

Assalam kepada semua,

Aku gemuk? Gemuk ke? Berani kau budak kecik panggil aku gemuk. Aok tu yang gemuk, koi punya kurus ni aok cakap koi gemuk ek? Ini takleh jadi ni.

Siap aok budak kecik. Eii cari pasal la aok ni budak kecik yek.



Microworms - Fish Food

Assalam kepada semua,

Okeh, hari ni bosan dan sakit kepala. Tah kenapa. So aku nak bagi information sikit pasal microworms, atau pun cacing mikro. Kenapa Mikro? Sebab cacing ni sangat la halus.
Cacing halus-halus macam ni sebenarnya guna dia untuk diberi makan kepada anak-anak ikan terutama anak-anak ikan yang kecil atau dipanggil fry. Em,nyum-nyum. Bestnya.. Kata anak-anak ikan la, bukan aku yang makan,hehe..
Gambar dari google image

Okeh, kalau korang nak tahu, macam ni la microworms, kecik je kan. hehe..
Disebabkan kamera aku tak berapa power, terpaksa la cari kat google image gambar microworms ni. Kalau guna kamera aku, macam gambar kat bawah ni la,korang tak nampak sgt cacing-cacing yang halus tu..


Bersiaran Keliling StarMall Mentakab

Assalam kepada semua,

Hari ni aku nak cerita yang aku bersiar-siar (amende la bercerita tengah2 malam buta ni,mesti kes takleh tido lagi) keliling bandar Star City Mentakab yang mana baru dibuka di Mentakab ni sekitar bulan januari 2012. ( poyo je nak bangga ) Ngehehe.. :P

Ek, jap. nak cerita apa ek, okeh, start motor, jalan-jalan pusing Taman Saga, Sri Layang, and then ke Star City. Kat Star City tu aku jalan-jalan sekitar Star Mall tu je, punya bosan dah jadi penanam anggur terhormat,tu je lah kije aku. haha..

Moh la tengok gambar je la eh.. :D



Saturday, July 14, 2012

Tension

Assalam kepada semua,

Okeh, disebabkan semalam punya pasal. Aku tension tah sampai bila ni. Kepada kawan2 kat sini, maaf la saya tak dapat nak lawat balik blog korang dalam masa terdekat. Tapi don't worry InsyaAllah saya akan datang melawat korang semula :)

Macam ni ke rupa aku marah?

P/s: Emy, sory la. i'm okay. aok tu jangan gitu.. rilek la.. :D

Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye.. ( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D

Wednesday, July 11, 2012

Pasang Emoticon Pada Blog

Assalam kepada semua,



Korang rasa best tak kalau letak smiley2 ke kat blog korang?
Tercari2 jugak tadi. Tah la, pada aku meriah jugak ada emoticons2 comel macam ni, hehe. Jum kalau nak try boleh la cuba. senang je.





Nak tau lebih lanjut?Tekan read more tu. :P



Tuesday, July 10, 2012

Its Finally Arrived

Assalam kepada semua,

Hehe, hari ni tersangat busy ( ceh,busy la sangat ) sebab kononnya macam2 perkara yang perlu disetelkan. Okeh tengah hari tadi actually hadiah penghargaan daripada kak PPP yang mana blognya http://paripariputih.blogspot.com yang telah menghadiahkan saguhati, kepada followernya yang ke-1234, iaitu aku, telah akhirnya tiba di rumahku. ( apa bahasa aku cakap ni? ) 

Sila sambung baca ya! tak best baca separuh je.. hehe :D



Smile

Assalam kepada semua,

Pagi2 buta ni takleh nak tido ni, sengaja lah aku nak post "entry malas". Ia dinamakan malas olehku sebab entry ni dia punya isi kandungan dia aku copy paste je. hehehe.. tersangatlah malas aku ni kan? huh,nak buat macam mana. haha..

So, tajuk entry malas ni ialah smile, jum kita baca.. tapi english tau, punya malas sampai nak translate pun malas! ish3..



  • Smiles improve your appearance. Charles Gordy once quipped: "A smile is an inexpensive way to change your looks". All you need to do is think about how you feel about a person who is frowning and a person who is smiling – who tends to be the better looking?
  • Smiles make things right again and say much more than words can. If you've goofed, said something less than complimentary, feel lost or alone, or feel down, a smile can restore the balance. It lets other people know that you're prepared to be open with them, and that you're willingly agreeing to make amends where needed.
Amboi, cantik gigi dia. haha..
  • Smiles create trust and rapport. A smile is a great way of establishing mutual feelings of being on the same level as others, whether that is one-to-one or in front of a group giving a presentation. It says "I'm OK, you're OK, and we're all going to enjoy one another's company."
  • Smiles make you feel good. Even if you're feeling a little blue, insert happy thoughts into your mind and just add that smile. It will trick your mind into feeling better, as endorphins are released to reduce physical or emotional stress.



  • Smiles make other people feel good. An open-mouthed smile is visible from further away than a frown, offering people reassurance that you're friendly. And it makes people feel better to see a smile, from afar or close-up.
ini senyum ke ketawa ni? ke sama je? hehe
  • Wrinkles are better when they're smile lines rather than frown lines. Mark Twain said: "Wrinkles should merely indicate where smiles have been"; viewed this way, smiles are an indication of your overall character, which becomes more and more outwardly telling as you age!
  • Smiling is a good long-term predictor of happier life outcomes. It's correlated with health, happiness, friends, success, and a longer life.

Article ini telah di copy and paste dari  http://www.wikihow.com/Smile. Untuk membaca keseluruhan article ni bolehlah ke website yang tersebut ye.. :)

Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye.. ( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D

Monday, July 9, 2012

2 Hari 2 Malam

Assalam kepada semua,

Hehe, pagi2 ni dah mula dah gatal tangan ni, sebuk dah nak buat entri baru pulak ni. haha. Okeh mengikut tajuk 2 hari 2 malam ni, merujuk kepada tempoh sepanjang aku di puchong di rumah abang dan kakak aku kat sana. Daripada jumaat malam sabtu hingga la pukul 11 ahad malam isnin. haha,detail kan. eh, betul la 2 hari 2 malam kan? ek, tah la betul tak. takpelah, sama2 belajar. hehe..

So kat sana best la dapat la jumpa 4 orang budak kecik yang melompat2. haha. Rindu kat budak2 kecik ni lalu lah mereka dicubit pipi dan hidung mereka sehingga merah2. hahaha.. :P
Rumah kakak saya ada 3 orang budak kecik, kat rumah abang saya ada satu orang budak kecik.

Eh,takde idea da nak tulis apa, jum tengok gambar2 budak kecik eh. hehe



Saturday, July 7, 2012

Cara backup Nokia Suite

Assalam kepada semua,


Harini aku nak ajar korang yang guna "Nokia Suite" untuk backup data-data korang seperti mesej, contact, dan semua la isi kandungan yang ada dalam nokia suite korang. Biasanya benda ni kena backup bila korang nak format komputer ke kan. Macam aku personally memang suka simpan mesej banyak-banyak. hahaha :p ( so korang pulak suka ke? ngehehe )

Aku buat tutorial ni pun sebab ada kawan aku yang mintak aku ajarkan cara nak backup benda ni, tapi sebab dia duduk kat Muar jauh sangat untuk aku pergi rumah dia ajar, so aku buat la kat sini, mana tahu kalau ada kawan-kawan lain yang duk cari cara nak backup, kang kalau format terus tak pasal-pasal hilang mesej-mesej kesayangan korang semua kan. hehehe..

Sila sambung baca ya! tak best baca separuh je.. hehe :D



Friday, July 6, 2012

Hari ini, suka dan duka

Assalam kepada semua,


Wah,memang hari ni banyak yang berlaku, (Ceh3, start dah budak ni nak merepek pasal apa yang berlaku hari ni). Haha. Ish3. Apa2 pun, baca balik tajuk la kan, hari ni nak suka golek2 pun ada, nak sedih macam nak nangis pun ada. hehe :p

Merujuk kepada apa yang telah berlaku, (ek? bahasa apa ni?) Hari ni dari pagi, bangun pagi seperti biasa dah solat2 subuh aku tido balik pastu, (ish3 bila nak berubah ni) Bangun2, makan, pastu terus aku bukak lappy ni ha,  pastu tengok! wah! tiba2 PPP duk pot pet pot pet kat shoutbox.

Ingatkan kenapa, rupanya aku adalah follower beliau yang ke-1234. Hoho, seriusly i ckp tak ku sangka tak ku duga sebab i dah jadi follower ke-1234 beliau. kih3 :D
Hehe,yang bestnya beliau siap sediakan hadiah untuk followernya yang ke-1234,so means i la yang dapat hadiah tuh.. :p (Koyanya)
Btw, thanks ye PPP. ( Tak sabar nak tunggu hadiah sampai nih ) hahaha :p
Ini link ke post beliau <<http://paripariputih.blogspot.com>>


Sila sambung baca ya! tak best baca separuh je.. hehe :D




Monday, July 2, 2012

Akur Janji

Assalam kepada semua,

Jum dengar lagu,ish3. koi ni macam dah takde mende nak post.. hoho.. :p



Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye.. ( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D

Wednesday, June 27, 2012

Untuk dia

Assalam kepada semua,
Eh, ada lagu la.. Lagu ni dah lama kot. Tapi dengar kat radio rasa cam kelakar pulak.. hehe.. takpelah jum la layan jap eh.. hehe.. :D



Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye.. ( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D

Saturday, June 23, 2012

Why pork Is forbidden in Islam?

Assalam kepada semua,
Jum kita saksikan apa yang berlaku apabila air coca-cola di tuang pada daging b**i



Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye.. ( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D

Thursday, June 21, 2012

Mengimbau kenangan kekanakkan

Assalam kepada semua,

Haha,lawak je tajuk entry aku kali ni kan. Hehe. btw,a'ah kan,dah lama juga la tak update blog. huhu..
Malam ni tah macam mana boleh rasa nak dengar lagu. Lagu apa? hah,mari kita dengar.. hehe..



Haha,serius terasa sedih kejap. hehe,bestnya masa kecik2 duk tgk dragon ball bersama adik beradik yang lain. huhu..semangat ni pagi2 9.30 pagi nak tengok dragon ball. pukul 7 dah bukak tv. haha.. adeh.. miss that moment so much. huhu..

So mesti korang tak paham kan lagu ni sebab dia bahasa jepun. so aku ada la search untuk korang faham lirik lagu ni.hehe..
okeh ni la dia lirik lagunya dalam english..



Bit by bit My heart is charmed
With that dazzling smile
Let's flee from the endless darkness Hold my hand
You see, when I met you
I remembered the view which I had treasured when I was
a child
Won't you dance with me
The winding road of light and shadows Even now, you're
dreaming of him?
There are times when it seemed like I wanted to turn
back but
Holding love, courage, and pride, I shall fight
Bit by bit My heart is charmed
A piece of hope in this world
Anyone surely wants to have eternity in his hands
Even if I pretend not to mind at all
Hey Even if he has a crush on you
Let's flee from the endless darkness Hold my hand
Also tired of angry faces
I also like you
I wonder if it's all right to live such a harried life
As from me...Spun around
By casual gestures Sea Side Blue Or are you still
dreaming of him
I had something more I wished to ask but
Our conversion just goes like the sound of car wheels
dancing around
Bit by bit My heart is charmed
Even one's self is wonderful
Something's there I suddenly feel like calling you
Even if I pretend not to mind at all
In the end all I see is you
Let's flee towards the sea
Hold my hand


credit to : Youtube,meikoanime
Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye.. ( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D

Tuesday, June 19, 2012

What I want

:-)


Sunday, June 17, 2012

Gotye - Somebody That I Used To Know

Assalam kepada semua,

A song for someone :)
Rasa cam best jgk lagu ni, hee :D

-----------------------------------------

Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
I told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kinda sadness
Like resignation to the end, always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad that it was over

But you didn't have to cut me off
Make it like it never happened and that we were nothing
I don't even need your love, but you treat me like a stranger
And that feels so rough

No, you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records
And then change your number
Guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know

Now and then I think of all the times you screwed me over
But had me believin it was always something that I'd done
But I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know-oh-oh

But you didn't have cut me off
Make it like it never happened and that we were nothing (oh)
I don't even need your love, but you treat me like a stranger
and that feels so rough

(oh)

No, you didn't have to stoop so low
Have your friends collect you records
And then change your number (oh)
Guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Somebody that I used to know
Somebody (now your just somebody that I used to know)
That I used to know
Somebody that I used to know
Somebody (somebody) (now your just somebody that I used to know)
That I used to know

I used to know
That I used to know
I used to know
Somebody
-----------------------------------------



Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye.. ( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D

Saturday, June 9, 2012

Ikan dan Hiasan!

Assalam kepada semua,

Wah, uih.. sedang enak duk melayari internet, terfikir untuk cari cara 'mencantikkan' akuarium. So aku duk la cari inspirasi pasal tanaman hiasan akuarium.. Jalan2 punya jalan kat internet, terjumpa la gambar2 hiasan akurium yang menarik hati. hehe.. Peh, memang terbaik lah diorang duk hias. Grr, jeles aku.. Haha :P


Ei kalau aku berduit ni dah tentu aku hias macam yang diorang hias ni.. Cantek tuh. sejuk mata tengok hiasan dia. hee..

Kan, cantik kan. tengok je lah korang gambar2 ni, maleh nak taip panjang2. haha :P 



Tape lah,gone pulok nanti ada duit skit boleh la beli2 upgrade sket akuarium aku tuh.. Peh serius teruja tengok. ngehehe.. Nak satu! hoho..
Thanks to http://www.aquaticplantcentral.com/ for gambar2 ni semua. :D

Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye.. ( bukan ada apa pun dok kat sini..? ) :D

Saya Budak Baru

Assalam kepada semua,

Hehehe. Ek? yeke?  sayakah budak baru itu? hoho.. Tade ah. da lama juga la dalam dunia blogging ni, saje je konon2 nak jadi orang baru balik. Ngehehe. well apa pun. nak Fresh start balik la. okeh..

Thanks Kepada yang sudi lawat dan baca blog saya ni ye.. ( bukan ada apa pun dok kat sini... ) :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Copyright© All Rights Reserved
Blogger template oleh pemalas


Home || Tutorial || T&S || Privacy Policy